Kalender

Seizoen 2023/2024


18 februari 2024

16:00 – Deur open

16:30 – 18:30 uur: Vertelcafé.

16:30 Tamara Weessies vertelt een Koreaanse verhaal over een weversmeisje en de herdersjongen. Casper Fioole Vertelt over de Utrechtse Kinderboom en Sheila Visser zal een Indonesisch sprookje vertellen (waarover meer info volgt)

17:40-18:30: Raymond den Boestert onder begeleiding van Nico van Asdonck

Raymond den Boestert
Een verhaal vertel je nooit alleen. Het ontstaat pas als er contact is tussen de verteller en zijn publiek. Met humor en gevoel voor taal en omgangsvormen weet Raymond aan te sluiten bij verschillende groepen.
Als verteldocent leert hij anderen de beeldende kracht van verhalen te ontdekken en te communiceren in beelden.

Raymond den Boestert
Een verhaal vertel je nooit alleen. Het ontstaat pas als er contact is tussen de verteller en zijn publiek. Met humor en gevoel voor taal en omgangsvormen weet Raymond aan te sluiten bij verschillende groepen.
Als verteldocent leert hij anderen de beeldende kracht van verhalen te ontdekken en te communiceren in beelden.


24 maart 2024

16:00 – Deur open

16:30 – 18:30 uur: Vertelcafé.

16:30 – 17: 20 Reinoud de Leve en Petra van Dam op het “Leer- en probeer-podium”.

17:40-18:30: Caja van der Poel (meer info volgt)

Caja van der Poel is verhalenverteller. Ze vertelt haar sprookjes en erfgoed-verhalen aan mensen van 2 tot 102, die de hectiek van het leven willen laten voor wat ‘ie is. De intieme sfeer die ze creëert zorgt ervoor dat het verhaal bij je resoneert.
Ontdek de rijkdom van je verbeelding!
Het is een ervaring die je in contact brengt met jezelf.

21 april 2024

16:00 – Deur open

16:30 – 18:30 uur: Vertelcafé.

16:30 – 17: 20 Twee of drie aspirant vertellers op het “Leer- en probeer-podium”.

17:40-18:30: Marjo Dames en Chris Champion (meer info volgt)

Marjo Dames is sinds 1999 professioneel Verhalenvertelster. Ze vertelt theatraal vormgegeven verhalen als cultuureducatie in theaters en op scholen. En verder overal waar het kan: op festivals, in bibliotheken. Korte verhalen met muziek en bekende (meezing)liedjes bij feesten, verenigingen, familie-bijeenkomsten, Kerstmis of Sinterklaas. Ze vertelt voor kinderen, voor volwassenen en voor ouderen bij wie het geheugen niet meer optimaal is.
Bij Gember en Citroenen vertelt ze, begeleid door Ukelele speler/zanger Chris Champion en haar eigen accordeon, korte verhalen die ze af wisselen met Nederlandse liedjes uit het culturele erfgoed.

19 Mei 2024

14:00 – 16:00 uur: Talk door Marijke Goossens (12 deelnemers max.)

16:30 – 18:30 uur: Vertelcafé.

16:30 – 17: 20 Ingrid Wesselink en Martin Bergsma op het “Leer- en probeer-podium“.

17:40-18:30: Marijke Goossens vertelt (meer info volgt)

Storyteller Marijke Goossens weeft sprookjes, sagen, mythes, magie en verbeeldingskracht
tot wonderlijke vertelvoorstellingen voor kinderen en volwassenen

15 September 2024

13:30- 15:30 Een korte Workshop voor enigszins gevorderde vertellers van Tom ‘d Outrive 12 deelnemers max.(meer info volgt)

16:00 Vertelcafé Gember en Citroenen opent haar deur

16:30 Het leer- en probeer podium (Met 2 of 3 aspirant-vertellers met een 10-minuten verhaal (met maximale uitloop tot 15 minuten. Meer info volgt)

17:10 Pauze

17:30 Tom ‘d Outrive vertelt

Hoewel Tom waarschijnlijk niet met zijn muzikant komt, en zeer waarschijnlijk andere verhalen zal vertellen is om u een impressie te geven hier een oude Trailer van Amalia door Tom ‘d Outryve

18:25 Afkondigingen en Aankondiging oktober

18:30 Einde

Hoewel Tom waarschijnlijk niet met zijn muzikant komt, en zeer waarschijnlijk andere verhalen zal vertellen is om u een impressie te geven een oude Trailer van Amalia door Tom ‘d Outryve


Wil je ook eens een fictief of fantastisch verhaal op het “Leer- en probeer-podium” voor de pauze komen vertellen, of wil je gewoon reserveren voor een van de onderstaande evenementen?

Je kunt je daarvoor opgeven door het Contactformulier in te vullen. Schrijf daarin wat je wil vertellen, hoe lang je vertelling duurt (10 minuten met een uitloop tot 15 minuten max) en of je eventueel een lied kent, dat je verhaal complimenteert. Dat lied zal Marin instuderen en gebruiken bij de aan- en/of afkondiging van je verhaal.

Elke verteller op het Vliegurenpodium , verplicht zichzelf, de vertelling in de maand die aan het optreden vooraf gaat, minimaal twee keer te komen oefenen in de Online Vertelwerkplaats. Ook is het de bedoeling dat elke verteller op het “Leer- en probeer-podium” minimaal twee betalende gasten mee naar zijn/haar/hen’s optreden.

(In voorgaande jaren werd het podium na de pauze al eens gevuld door o.a.

Bastiaan de Zwitser (NL), Hermine van Helden (NL), Janneke Tanja (NL), Esther de Jong (NL), Veva Gerard (B), Eric Borrias (NL), Joris Lehr (NL), Frank Belt (NL), Wijnand Stomp (NL), Gerda Hoogendijk (NL), Sahand Sahebdivani (NL), Jan De Maeyer (B), Michael Driebeek van der Ven (NL), Chris de Backer (B), Mia Verbeelen (B), Egon Adel (NL), Cat Rook (NL), Rudolf Roos (NL), Nico van Lent (NL), Andre Besselink (NL), Niels Brandaan Cotterink *(NL), Helma Sneloper (NL), Nico Prins (NL), Anne van Delft (NL), Bernadet van der Veen (NL), Tom van Mieghem (B), Marijke Goossens (B), Mieke Aalderink (NL), Jaqueline Korevaar (NL), & Katty Wtterwulge *(B) De asterisk betekend dat die verteller ook een korte workshop of Talk gaf.