Leerpodium

Een verhaal wordt pas echt van jou, als je het vaak aan anderen vertelt.

Hoeveel workshops je ook volgt, het vertel-ambacht kun je (net als elk ander ambacht) alleen leren, door naast je workshop of opleiding, het vak af te kijken van een ervaren vakman (m/v/x) en zo vaak mogelijk toe te passen wat je hebt geleerd.

Daarom is het Vertelcafé nu gekoppeld aan de (Live- of Online) Vertelwerkplaats en steekt als volgt in elkaar:

Van september t/m mei is op elke 3e zondag van de maand vanaf 16:30-18:30 een vertelcafé met fictieve en fantastische verhalen voor volwassenen

  • Drie maal per jaar is er voorafgaand aan het vertelcafé van 13:00-15:00 een Workshop, of Talk door een gerenommeerde verteller uit de lage landen (zie kalender voor meer info)
  • 16:30-17:20 Het “Vlieguren-podium” waarop twee of drie gevorderde aspirant-vertellers een (ca. 10-15 minuten durend) verhaal vertellen (dat leerroutestudenten van de Vertelacademie in hun portfolio kunnen opnemen.) Daarvoor moeten de vertellers het verhaal dat ze willen gaan vertellen minimaal twee maal hebben laten coachen in de Online Vertelwerkplaats, waarbij ze duidelijk aangeven wat het leerpunt is, waaraan ze tijdens die werkplaatsen en op het vlieguren podium willen werken. (Deelnemers hebben dan wel gratis toegang op de Live Vertelwerkplaats voorafgaand aan het Vliegurenpodium waarop ze optreden, dan wel een korting van €7,50 op de Workshop of Talk die daarvoor in de plaats komt)
  • Elke verteller van het “vliegurenpodium” neemt minimaal twee mensen mee als (betalend) publiek.
  • 17:40-18:30 Een gerenommeerde, inspirerende verteller, met een programma van ca. 45 minuten (die ook als kijkopdracht in het portfolio van een Vertelacademie leerroute student kan worden opgenomen). Deze verteller komt (net als de Vlieguren-podium vertellers) om ons publiek kennis te laten maken met een goed verteld verhaal. (Maar ook om voor de vertellers voor de pauze wat extra publiek te genereren).
  • 19:00 kun je aanschuiven bij de vegetarische maaltijd, om met publiek en de overige vertellers na te praten over de vertelde verhalen.

Alle prijzen vind je hier.