Leer- en probeerpodium

Een verhaal wordt pas echt van jou, als je het vaak aan anderen vertelt.

Hoeveel workshops je ook volgt, het vertel-ambacht kun je (net als elk ander ambacht) alleen leren, door naast je workshop of opleiding, het vak af te kijken van een ervaren vakman (m/v/x) en zo vaak mogelijk toe te passen wat je hebt geleerd.

Daarom is het Vertelcafé nu gekoppeld aan de (Live- of Online) Vertelwerkplaats en steekt als volgt in elkaar:

Van september t/m mei is elke maand op een zondag. vanaf 16:30-18:30 een vertelcafé met fictieve en fantastische verhalen voor volwassenen

  • Workshop of Talk. Drie maal per jaar is er voorafgaand aan het vertelcafé van 13:00-15:30 een Workshop, of Talk door een gerenommeerde verteller uit de lage landen (zie kalender voor meer info)
  • Tryout- en Vliegurenpodium. Bij elke editie is er tussen 16:30-17:20 het “Tryout- en Vlieguren-podium” waarop één of meer vertellers een nieuw materiaal uitproberen en/of nieuwe vertellers vlieguren komen maken, door een (ca. 10-15 minuten durend) verhaal vertellen (dat leerroutestudenten van de Vertelacademie in hun portfolio kunnen opnemen.) Daarvoor moeten de vertellers het verhaal dat ze willen gaan vertellen minimaal twee maal hebben laten coachen in de Online Vertelwerkplaats, waarbij ze duidelijk aangeven wat het leerpunt is, waaraan ze tijdens die werkplaatsen en op het vlieguren podium willen werken. Elke verteller van het “vlieguren/Tryout-podium” verplicht zich, om minimaal twee mensen mee te nemen als (betalend) publiek.
  • 17:40-18:30 Een gerenommeerde, inspirerende verteller, met een programma van ca. 45 minuten (die ook als kijkopdracht in het portfolio van een Vertelacademie leerroute student kan worden opgenomen). Deze verteller komt (net als de Vlieguren-podium vertellers) om ons publiek kennis te laten maken met een goed verteld verhaal. (Maar ook om voor de vertellers voor de pauze wat extra publiek te genereren).

Alle prijzen vind je hier.